Fotokursverksamhet.

Här hittar du som är intreserad av foto flera olika kurser för att kunna utveckla dig och bli en bättre fotograf. Allt från grundkurser till mer specialkurser för olika typer av fotografering. Hoppas ni hittar något som passar er. För att en kurs skall bli av behövs ett visst antal deltagare så lämna en intresseanmälan och vi kontaktar dig. Foto skall vara kul och utvecklande. Våra kurser anpassas efter dina kunskaper och behov.

Har du frågor om vår kursverksamhet, så hör bara av dig.

Grundkurs: Bli en bättre fotograf.

Här lär vi oss allt vi behöver veta för att kunna utvecklas och bli en bättre fotograf. Vi lär oss förstå hur kameran fungerar, vi tittar på ljus, lär oss komposition och provar på flera olika typer av fotografering. Vi kommer att prova på natur och miljö, porträtt och människor, makro och den lilla världen. Vi kommer också att få se hur det fungerar med studioljus och blixtar. Sist men inte minst så får vi också lära oss lite av grunderna vid datorn. Vi lovar att efter denna kurs är du inte längre en nybörjare och du kommer att känna vad som intresserar dig inom foto.

Kursen är uppdelad på fem olika tillfällen. En gång i veckan och varje kurs tillfälle är ca 3 timmar.

 • 1 gången. Tittar vi på hur fungerar kameran. Hur påverkar jag bilden. Vi tittar också lite snabbt på bildbehandling. Vi går ut och provar.
 • 2 gången. Vi tittar närmare på komposition och hur ljus påverkar bilden. Vi provar och ser skillnaden i det vi gör. Vi lär oss lite mer bildbehandling.
 • 3 gången. Vi träffas ute i miljö för att prova på och utveckla det vi lärt oss. Vi tittar på naturfoto, stadsmiljö, arketektur.
 • 4 gången. Nu börjar vi bli lite varmare i kläderna och tittar lite närmare på det lilla här i världen. Vi lär oss att se det vi annars inte ser. Vi tittar återigen in i bildbehandlingens värld. Lär oss lite mer om filformat och utskrifter.
 • 5 gången. Nu ska vi ha grunderna att stå på. Vi förstår utsnitt och komposition. Vi vet hur vi kan påverka bilden och då är det dags att titta på hur fotograferar vi människor. Hur kan jag som fotograf påverka den jag fotograferar. Vi tittar också lite på studiofotografering och ljussättningar.

Efter denna kurs ska du inte behöva känna dig borta. Du har lärt dig grunderna inom flera olika områden och vi hoppas att du samtidigt har haft det riktigt roligt. Kanske du vill gå vidare på någon av våra andra kurser.

Minst antal deltagare 3 st.

Grundkurs: Porträtt och modellfotografering

Här får vi lära oss grunderna porträtt och studiofotografering. Vi lär oss att hantera ljus och blixtar både för fotografering utomhus och i studio. Vi lär oss grunderna i hur man hanterar modeller och tittar på hur poser fungerar. En prova på kurs för dig som är intresserad av att fotografera människor. Massor av tips och knep för att göra dina bilder bättre både med ljus, utsnitt, komposition och poser.

En verkligt spännande och rolig prova på kurs med mycket av det mesta.

 • Grunder i porträtt och modellfotografering
 • Kunskap att lära sig sätta och utnyttja ljus
 • Hur man hanterar en modell vad gäller poser och uttryck.
 • Du får chansen att prova på att fotografera själv i olika miljöer.

Förkunskap: Att ha fotat tidigare och vill prova på något nytt.

Efter denna kurs ska du känna dig bekväm i studiomiljö. Kunna förstå ljus och utnyttja det även utanför studion. Bli bekväm i hantering av modeller som du vill fotografera.

Avancerad: Modellfotografering

Här lär vi oss att jobba med makeupartister och modeller. Vi lär oss hur man skapar en session från grunden. Lär oss att jobba närmare och mer intensivt med modellerna. Vi tittar på hur makeup och styling fungerar. Vi lär oss mer avancerad ljussättning och får prova på hur man går till väga. Vi kommer att vara fler fotografer för att verkligen kunna ge dig lite mer. Modellerna kommer att också hjälpa dig i hur man får fram det man önskar. Massor av tips och knep i hur man går till väga med en riktig modellfotosession.

 • Två fotografer, makeupartister och modeller. Delar med sig av sin kunskap.
 • Chansen att verkligen ta bra bilder.
 • Hur byggar man upp en session.
 • Massor av tips, råd från våra medarbetare.

En kurs för dig som vill ta ett steg vidare i att utvecklas som modellfotograf.

Förkunskaper: Goda förkunskaper gällande modellfotografering.

Skräddarsydda kurser.

Vi kan hjälpa dig som företagare/privatperson eller förening med skräddarsydda fotokurser för just ditt behov.

Det kan vara för att utveckla personalen inom foto eller specifika problem som skall lösas. Som förening kanske ni vill ha något gemensamt att jobba med eller något ni vill förkovra er i. Hör bara av er så lovar vi att försöka skapa något som passar just ert arbete eller förening.

Om du har önskemål om fotokurser, så kontakta oss så kan vi hjälpa dig att skräddarsy något som passar just dig.

Intresseanmälan och bokning.

Om du är intresserad av någon av våra kurser gör en intresseanmälan här eller en bokning, så kontaktar vi dig.

Pris Grundkurs: Bli en bättre fotograf.

4500:-
inkl. moms/
per person

Pris: Grundkurs: Porträtt och modellfotografering.

3500:-
inkl moms/
per personAnmäl intresse och vi återkommer

om tid för kursen.

En dags kurs i studio och ute miljö.

Minsta deltagar antal 2 personer.


Pris Avancerad: Modellfotografering

5500:- inkl.moms/
per person

Anmäl intresse och vi återkommer

om tid för kursen.

En dags kurs i studio och ute miljö.

Minsta deltagar antal 4 personer.

Pris lämnas via offert eller vid förfrågning