En bra modell!

Vad är en bra modell? Det är en bra fråga. Kan du se det?

Ett ärligt svar på detta är nej. Jag kan se om jag tycker personen ifråga ser intressant ut att fota, men inte ifall den blir bra på bild. Om man är snygg eller inte är inte avgörande för en bra bild. Alla kan bli bra på bild. Ibland är det bara lite svårare att få till det.

Viktigast är att den man fotar slappnar av och trivs framför kameran. Att våga leva ut och spela lite teater. De flesta kan känna sig lite obekväma, inte så förtjusta i sitt utseende, alltid något man inte tycker om med sig själv. Men efter att man tagit några bilder och fått lite förtroende med varandra så löser det sig.

Jag har den stora fördelen att få jobba ihop med två fantastiska makeupartister, som redan innan sett till att den jag skall fota ser så bra ut som möjligt, fått lite pepptalk och börjat slappna av. De hjälper till under fotograferingen och skapar en trygghet för modellerna som fotas. Så med andra ord har jag det rätt bra som fotograf.

Så rådet till dig som modell blir.

"Bry dig inte så mycket om hur du kommer att se ut på bilderna, utan våga leva ut framför kameran.  Spela teater och låtsas du är någon annan eller den du skulle vilja vara.

Men viktigast av allt "Slappna av och ha kul".

 

Här kommer lite bilder på Elvira som vann en "Modell för en dag" fotografering hos oss.

I mina ögon en perfekt modell, som jag gärna skulle vilja fota igen.

Hon vågade slappna av och ha kul. Jag tycker också att hon blev väldigt bra på bild.

Så Tack Elvira för att jag fick chansen att fota dig.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Etiketter: modell för en dag!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln